• Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!
    Διαβάστε το Α βιβλίο της τριλογίας
  • Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!Διαβάστε τη νέα συνέντευξη
  • Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!Παρακολουθήστε την παρουσίαση
  • Δες το βιβλίο στα PublicΠαράγγειλέ το
  • Διαβάστε το οπισθόφυλλοΔιαβάστε το οπισθόφυλλο
Καλώς ήρθες, αγαπητέ αναγνώστη, στο δέντρο του Άραϋ.

~.~ Τελειώνει η ζωή μετά τον θάνατο; Όχι ~.~
Σιμιτσάκης Μανώλης

Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων βιβλίου


Πρόσκληση

Η ζωη μετα το θανατο

Περιμένετε 30 δεύτερα! Κλείσε!
Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων βιβλίου

Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων βιβλίου.


Αφότου ολοκληρώσετε το βιβλίο σας, προτού το παραδώσετε για αξιολόγηση στους εκδοτικούς οίκους, θα πρέπει να κατοχυρώσετε τα πνευματικά σας δικαιώματα.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν κρούσματα κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων όσον αφορά το βιβλίο, και αυτό καθώς το βιβλίο δεν είναι χρυσός για τους κλέφτες και δύσκολα τροποποιείται. Δεν είναι όπως στην ποίηση, ή τους στίχους τραγουδιών, που πάνω κάτω τα περισσότερα για τα ίδια πράγματα μιλάνε, αλλάζουμε και δύο λέξεις και έτοιμο. Επομένως, μην φοβάστε την υποκλοπή.
Παρ' όλα αυτά, για να είστε καλυμμένοι, ας δούμε τι χρειάζεται για να κατοχυρώσουμε τα πνευματικά δικαιώματα ενός βιβλίου.



Θα είστε 100% κατοχυρωμένοι όταν το βιβλίο σας εκδοθεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μέχρι τότε όμως;

Κάποτε, μπορούσε κανείς να καταθέσει το βιβλίο του στην εθνική βιβλιοθήκη, δίχως να έχει εκδοθεί, και η κατοχύρωση ήταν ολοκληρωμένη. Αυτό όμως έχει πάψει να ισχύει, εδώ και οχτώ χρόνια περίπου.
Πλέον, υπάρχουν 2 τρόποι:

1. Κατοχύρωση δικαιωμάτων μέσω συμβολαιογράφου.
Προσοχή στους απατεώνες!
Υπάρχουν συμβολαιογράφοι που θα προσπαθήσουν να κατοχυρώσουν κάθε σελίδα του βιβλίο σας. Εάν έχετε λεφτά για πέταμα, κανένα πρόβλημα. Δώστε και σε αυτούς που δεν έχουν όμως.
Επειδή όμως λεφτά είναι, και ακόμη και εάν έχουμε, έχουμε και καβούρια στις τσέπες, μπορείτε να κατοχυρώσετε όχι το βιβλίο, αλλά το περιεχόμενο ενός κλειστού φακέλου. Κάποιοι συμβολαιογράφοι το κάνουν, και με μικρή αμοιβή μάλιστα. Τα υπόλοιπα τα αφήνετε στους ίδιους.



δωματια μυστηριου Αθηνα



2. Κατοχύρωση δικαιωμάτων μέσω Ελλ. Ταχυδρομίου.
Η πιο εύκολη και σχεδόν ανέξοδη λύση!
α. Δημιουργείτε 1 cd που θα περιέχει τα βιβλία σας - ή τα εκτυπώνετε -, αλλά καλό θα είναι να ετοιμάσετε και ένα περιληπτικό κείμενο για το κάθε σας έργο που θα έχει συνοδευτικό χαρακτήρα, έτσι ώστε όταν χρειαστεί, να μπορείτε εύκολα να ανατρέξετε στα χαρακτηριστικά του.
β. Εάν τα τυπώσετε, καλό θα ήταν να υπογράψετε και να σημειώσετε την ημερομηνία σε μια από τις σελίδες του έργου σας αλλά και του συνοδευτικού κειμένου.
γ. Θα πρέπει τα κείμενα να φέρουν πάνω και το όνομα του δημιουργού.
δ. Τα βάζετε όλα σε έναν φάκελο, τον σφραγίζετε και τον υπογράφετε.
ε. Καταθέστε τον φάκελο στο Ελληνικό ταχυδρομίο, και στείλτε τον ως συστημένο στον εαυτό σας. Θα πρέπει ως επισήμανση παραλήπτη να αναφέρετε "προς πνευματική κατοχύρωση ιδιοκτησίας".
ζ. Φυλλάσετε το δέμα σας αλλά και τις αποδείξεις κατάθεσης και παραλαβής, και μην ανοίξετε ποτέ το δέμα εάν δεν χρειαστεί. Μόνο δηλαδή σε περίπτωση κλοπής και μπροστά στον δικαστή όταν αυτό ζητηθεί.
Η κατοχύρωση ολοκληρώθηκε.

Με τους παραπάνω τρόπους, είστε ικανοί πλέον να διαδώσετε το έργο σας για αξιολόγηση με πλήρη ασφάλεια. Όταν με το καλό εκδοθεί, ο εκδοτικός οίκος θα μεριμνήσει για την κατοχύρωση του βιβλίου σας στην Εθνική βιβλιοθήκη, με την έκδοση του ISBN.



Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία με το βιβλίο σας. google+1
     
Facebook
Twitter


                                                                        Διαβάστε επίσης:

ζωη μετα το θανατο
Επιμέλεια κειμένων
Τα εύκολα της επιμέλειας
ζωη μετα το θανατο
Πότε βάζουμε κόμμα
Πότε βάζουμε κόμμα;
ζωη μετα το θανατο
τελικό ν

Το τελικό ν


Διαβάστε το βιβλίο "Το δεντρο του

Άραϋ" εδώ. Μόνο στα Public!

Δείτε τις κριτικές των

αναγνωστών εδώ.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κ.Σιμιτσάκη,

    ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες σας.

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω για μία μέθοδο κατοχύρωσης για την οποία άκουσα τελευταία, αλλά δε γνωρίζω εαν η συγκεκριμένη πληροφορία αληθεύει.

    Ισχύει ότι μπορεί κανείς να κατοχυρώσει κάποιο κείμενο, αρχείο κλπ. στέλνοντας το μέσω email στον εαυτό του;
    Δεν το είχα ξανακούσει, όμως μου φάνηκε λογικό να ισχύει, εφόσον με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποδειχτεί τόσο το ακριβές περιεχόμενο του πρωτότυπου συνημμένου αρχείου όσο και η ημερομηνία της αποστολής του, για τα οποία δεν υπάρχει ούτως ή άλλως κάποιος τρόπος να αλλοιωθούν εκ των υστέρων (ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις οτιδήποτε σε ένα ήδη απεσταλμένο μύνημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι να το προωθήσεις και να το ξαναστείλεις, με τον τρόπο αυτό όμως το νέο μύνημα καταχωρείται με τη νέα ημερομηνία αποστολής και άρα το αρχικό απεσταλμένο email τελικά παραμένει ακριβώς όπως ήταν τη στιγμή της αποστολής του και δεν μπορεί να πειραχτεί με κάποιον τρόπο στη συνέχεια και για αυτό το λόγο δε μπορεί και να αμφισβητηθεί η γνησιότητα του!).

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και την απάντηση σας.

    Ηλίας Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Ηλία. Χαίρομαι που τα κείμενά μου είναι χρήσιμα.

      Όπως αναφέρεται και στο βιογραφικό μου, η επαφή μου με τον χώρο της τεχνολογίας είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο του απλού χρήστη.
      Η σκέψη σου είναι ορθή. Πράγματι, δεν φαίνεται να υπάρχει διαφορά με τον τρόπο κατοχύρωσης μέσω ταχυδρομείου. Υπάρχουν όμως... Παρακάτω σου παραθέτω 3 βασικούς λόγους:

      1. Κανένας mail server δεν είναι έγκυρο εκτελεστικό όργανο του κράτους.

      2. Οι αλγόριθμοι δημιουργίας-επεξεργασίας mail μπορεί να περιέχουν τμήματα κώδικα που να δημιουργούν κενά ασφαλείας έγκυρης πληροφορίας (να μπορεί δηλαδή κάποιος να αλλάξει την ημερομηνία), και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί - να αποδείξει - πως ο αλγόριθμος του ή ο κώδικας είναι πλήρως ασφαλής. Δεν υπάρχει ποτέ πλήρης ασφάλεια και αυτό είναι ευαγγέλιο στην επιστήμη της ασφάλειας υπολογιστών.

      3. Δες σε αυτήν την εικόνα τι έκανα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (copy-paste τον παρακάτω σύνδεσμο για να ανοίξει): http://3.bp.blogspot.com/-__H67L_JwHI/U6paYRxaJkI/AAAAAAAABHM/GjNdhB1BpoU/s1600/n.png .
      To email δείχνει να έφτασε 20 περίπου λεπτά προτού αποσταλεί, και δεν είμαι και κανένας hacker. Μπερδεμένο; Θα ασχοληθεί το δικαστήριο να εντοπίσει την αλήθεια; Το δικαστήριο θέλει απτά στοιχεία.

      Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσεις να επικοινωνήσεις.

      Διαγραφή
  2. "Θα πρέπει ως επισήμανση παραλήπτη να αναφέρετε "προς πνευματική κατοχύρωση ιδιοκτησίας".

    Δηλαδή πρέπει να αναφέρω πάνω στο φάκελο ότι προορίζεται προς πνευματική κατοχύρωση ιδιοκτησίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή