• Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!
    Διαβάστε το Α βιβλίο της τριλογίας
  • Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!Διαβάστε τη νέα συνέντευξη
  • Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!Παρακολουθήστε την παρουσίαση
  • Δες το βιβλίο στα PublicΠαράγγειλέ το
  • Διαβάστε το οπισθόφυλλοΔιαβάστε το οπισθόφυλλο
Καλώς ήρθες, αγαπητέ αναγνώστη, στο δέντρο του Άραϋ.

~.~ Τελειώνει η ζωή μετά τον θάνατο; Όχι ~.~
Σιμιτσάκης Μανώλης

Λίγα λόγια για και από τον συγγραφέα











Λίγα λόγια για και από τον συγγραφέα

Ο Μανώλης Σιμιτσάκης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 82, μεγάλωσε στον Άλιμο και ουδεμία σχέση έχει με την Κρήτη, αν και τη λατρεύει. Σπούδασε Πληροφορική στο Ε.Α.Π, και αυτή τη στιγμή εργάζεται ως διαχειριστής Πληροφοριακών συστημάτων. Έχει ασχοληθεί με αρκετά είδη τέχνης, αυτή όμως που τον κέρδισε ήταν η συγγραφή και η ποίηση. Ξεκινώντας με ποίηση στα εφηβικά του χρόνια, ένιωσε αργότερα την ανάγκη να γράψει κάτι μεγαλύτερο.
Αυτό το κάτι είναι η Τριλογία βιβλίων «Το δέντρο του Άραϋ» της οποίας τo Α’ βιβλίο έχει ήδη εκδοθεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, ενώ διατίθεται αποκλειστικά στα Public. Σύντομα θα ακολουθήσουν και τα επόμενα.
Ακόμη μια αγαπημένη του ασχολία είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κόσμο της φαντασίας, οι περίπατοι στη φύση - παρέα με το φλάουτο του και ψάχνοντας για ξωτικά -, και οι έρευνες σε μυστήριους τόπους. Έχει αρθρογραφήσει στο παρελθόν, με ψευδώνυμο, σε διάφορες σελίδες με θέμα το φανταστικό και το μυστήριο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σχετικά ρεπορτάζ εφημερίδων.
Κύριος σκοπός ζωής: Να ζήσει. Και μέσα από αυτό, να μεταδώσει ό,τι μπορεί.


Τι ήταν αυτό που τον έκανε να γράψει μια τόσο ιδιαίτερη ιστορία;
Η εσφαλμένη αντίληψη του κόσμου για τον θάνατο. Είναι η βάση της πυραμίδας για την ανθρώπινη εξέλιξη. Εάν κατανοήσουμε πως όλη η κοινωνία έχει στηθεί βασισμένη στο φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο, και καταφέρουμε










να τον απορρίψουμε, τότε θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Θα είναι πιο δίκαιη η μοιρασιά των πόρων εν ζωή, θα υπάρξει πραγματικός σεβασμός. Οι εγωισμοί που παράγονται από την κρυφή, ζωικής προέλευσης, μανία διαιώνισης των γονιδίων μας θα εξαλειφθούν. Αυτός είναι και ο στόχος του βιβλίου, μέσα από μια πολυδιάστατη "περιπέτεια", η οποία αφήνει στον καθένα ένα μικρό δωράκι, να το ανοίξει όταν θα είναι έτοιμος να καταλάβει το περιεχόμενο. Ευτυχώς, σε αυτό βοηθά και ο σκοπός κάθε βιβλίου, που, κατά την άποψή μου, δεν είναι να αναφέρει αυτά που ο συγγραφέας θέλει να δώσει στον αναγνώστη, αλλά να σκαλίσει και να τον βοηθήσει να θυμηθεί αυτά που ήδη έχει μέσα του, καθώς όλα μέσα μας βρίσκονται. Μέσα από αυτήν την ιστορία λοιπόν, δίνω το πρώτο βήμα του ταξιδιού μονάχα, και το πού θα φτάσει και τι θα βρει ο αναγνώστης είναι της επιλογής του. Το σίγουρο είναι πως όλοι όσοι την διαβάσουν θα βρεθούν εκεί που δεν έχουν υπάρξει ξανά.
Πιστεύει πραγματικά στη μετά θάνατο ζωή;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μέσα από έρευνες που έχω κάνει, δίχως να ακουμπάω πάνω σε κάποια θρησκεία ή θεωρίες – και αυτό είναι ξεκάθαρο και στο βιβλίο, αφαιρείται κάθε ταμπέλα και τοποθετείται μονάχα η ύπαρξή μας στην βάση όλων των ερωτημάτων που τίθενται -, υπάρχουν ενδείξεις - δυστυχώς έχει αποδειχτεί πως δεν μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη ή την ανυπαρξία της ζωής μετά το θάνατο - πως ο θάνατος είναι






ζωή μετά το θανατο
Μανώλης Σιμιτσάκης

η έναρξη μιας μεταμόρφωσης. Θεωρώ πως τίποτε δεν έχει αρχή ή τέλος, τα πάντα είναι μια μεταμόρφωση. Έχετε πραγματικά δει κάτι να παύει να υπάρχει; Σκεφτείτε το λίγο. Μονάχα στο μυαλό μας, μονάχα για εμάς παύουν να υπάρχουν οι ορισμοί που εμείς οι ίδιοι έχουμε προσδώσει. «Πέθανε ο τάδε». Για σένα ήταν ο τάδε, για κάποιον άλλον μπορεί ακόμη να είναι, με ένα άλλο όνομα, έναν άλλο ορισμό. Κανείς όμως δεν μπορεί να το τεκμηριώσει, και αυτή είναι η μαγεία που το καλύπτει.

Αν είναι να μην υπάρχει κάτι, αυτό για μένα είναι ο θάνατος.
google+1
     
Facebook
Διαβάστε περισσότερα για τον ίδιο στις συνεντεύξεις του.
Διαβάστε το βιβλίο "Το δεντρο του

Άραϋ" εδώ. Μόνο στα Public!

Δείτε τις κριτικές των

αναγνωστών εδώ.

3 σχόλια:

  1. καλημέρα αγαπητέ κύριε Σιμιτσάκη από Θεσσαλονίκη
    Συγχαρητήρια για τη δουλειά και την νέα σελίδα σου
    πραγματικά καταπληκτική.
    Παύλος ο καλός ο μαθητής.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε "μεταμόρφωση", δεν έχει αρχή και τέλος?
    synagonism

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, το λέει και η λέξη. Η οντότητα αλλάζει μορφή. Ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει.

      Διαγραφή