• Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!
    Διαβάστε το Α βιβλίο της τριλογίας
  • Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!Διαβάστε τη νέα συνέντευξη
  • Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!Παρακολουθήστε την παρουσίαση
  • Δες το βιβλίο στα PublicΠαράγγειλέ το
  • Διαβάστε το οπισθόφυλλοΔιαβάστε το οπισθόφυλλο
Καλώς ήρθες, αγαπητέ αναγνώστη, στο δέντρο του Άραϋ.

~.~ Τελειώνει η ζωή μετά τον θάνατο; Όχι ~.~
Σιμιτσάκης Μανώλης

Το δεντρο του Άραϋ - Κεφάλαιο 7

Η ζωή μετά το θανατο
Για να κατεβάσετε το βιβλίο "Το δεντρο του Άραϋ" σε pdf και να το διαβάσετε σε κάποιο smart phone ή tablet, πατήστε εδώ .

Αποκλειστικά στα Public!


Το δεντρο του Άραϋ
Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!


Κεφάλαιο 7


Απόσπασμα 1:        

      Ο Γιώργος βρισκόταν ξαπλωμένος ανέμελα στον καναπέ του σαλονιού του. Σε κανονικές συνθήκες, θα είχε πάρει τον Νίκο τηλέφωνο, να πήγαιναν για καμιά μπίρα. Όχι όμως σήμερα. Από εχθές, είχε πέσει με τα μούτρα στη νέα του ασχολία... Διάβαζε ένα από τα βιβλία μαγείας που αγόρασε εχθές το πρωί σε ένα βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια και που ανέλυε σωστά, κατά την άποψή του, ό,τι αφορούσε τη μαγεία, τις γητείες και τις ασκήσεις που διατηρούν τον νου του μάγου καθαρό. Πραγματικά, τον συνεπήραν όλα αυτά. Στο παρελθόν πίστευε ότι μονάχα η ύλη υπάρχει. Μετά από αυτά που είδε και άκουσε όμως, δεν υπήρχαν περιθώρια για τις θεωρίες του. Έτσι, μέσα σε δύο ημέρες άδειασε το εγώ του και το ξαναγέμισε, πάλι επιλεκτικά, όπως παλαιότερα, αλλά με χρυσό και όχι πέτρες.

            Διαβάζοντας, κατάφερε να εξηγήσει αρκετά που παλιότερα δεν μπορούσε. Όπως το γιατί η Μαρία του είπε το τελευταίο βράδυ πως δε θα μπορούσε να τον δει καθόλου για μερικές ημέρες. 
            

Απόσπασμα 2:


         Μία ώρα αργότερα, βρισκόταν στο συνηθισμένο σημείο του άλσους, στην πλακόστρωτη με πέτρα Καρύστου πλατειούλα που βρισκόταν στην κορυφή του. Πάντα εκεί την περίμενε, για να ξεκινήσουν μετά και να κάτσουν σε ένα συγκεκριμένο παγκάκι. Σε εκείνο με το καμπουριασμένο πεύκο μπροστά του.
Το άλσος αποτελούνταν κατά βάση από πεύκα, ελάχιστα μικρά κυπαρίσσια στην ανατολική του πλευρά, άφθονο γρασίδι την άνοιξη, την πλατεία που περιτριγυριζόταν από πέντε έξι αμυγδαλιές, μερικούς βολβούς και τα παγκάκια που συνοδεύονταν από ξύλινα τραπέζια. Αλλά του Γιώργου του άρεσε ιδιαίτερα πολύ αυτό το άλσος. Το προτιμούσε από την αγαπημένη πλατεία της Μαρίας. Μόνο χαλίκια είχε εκείνη και τα παγκάκια του δε σε χωρούσαν εάν ήθελες να ξαπλώσεις. Ενώ εδώ, κάθε παγκάκι είχε και το τραπέζι του με τα σκαλισμένα ή ζωγραφισμένα συνθήματα που ο κάθε φιλόσοφος της ηλικίας, αλλά και εποχής, άφηνε για να ορίσει την περιοχή του.
            Η φιγούρα της Μαρίας ξεχώρισε από μακριά, κατάμαυρη από τα ρούχα της και τα μαλλιά της, μα τόσο φωτεινή η σιλουέτα της καθώς περπατούσε ανάμεσα στα φουντωμένα με πευκοβελόνες δεντρα, τα ξερόχορτα και τα χρυσάνθεμα.

            «Ωραία χρώματα έχεις σήμερα. Πιο ζωηρά από τις προηγούμενες φορές », σχολίασε η Μαρία μόλις τον συνάντησε.
            Ο Γιώργος κοίταξε τα ρούχα του. Δε φορούσε κάτι ιδιαίτερο. Ένα μπλε τζιν και μια μαύρη μπλούζα. Καθώς είχε σκύψει το κεφάλι για να κοιτάξει, δέχτηκε μια χαριτωμένη σφαλιάρα στο κούτελο.
            «Μιλάω για την αύρα σου, εξυπνούλη».
            «Ααα. Ναι;» απάντησε με έκπληξη. «Αγόρασα κάποια βιβλία μαγείας» πρόσθεσε κάνοντας μεταβολή για να πάνε στο παγκάκι και συνέχισε. «Πήρα δύο. Το ένα λέγεται ‘Τα είδη και οι τεχνικές της μαγείας’ και το άλλο ‘Κρυφές δυνατότητες’. Στο πρώτο είμαι ακόμη, αλλά αυτά που διαβάζω προσπαθώ να τα κάνω κιόλας».
            «Και βλέπω ότι έχεις ασχοληθεί περισσότερο με την ασπίδα σου. Έχεις πολύ έντονο πορτοκαλί σήμερα».
            «Ναι. Το τελευταίο επίπεδο της αύρας μας. Αλλά δεν ήξερα ότι μπορείς να τη δεις με γυμνό μάτι. Κάποτε, είχα τυχαία διαβάσει ότι μονάχα με μέθοδο Γκίρλιεν μπορεί να αποτυπωθεί σε φωτογραφία».
            «Δεν την ξέρω αυτήν τη μέθοδο, αλλά μπορώ να σου πω μια άσκηση για να τη βλέπεις κι εσύ».
            «Για πες...»
            «Καλύτερα διάβασέ το στο βιβλίο που πήρες, αν το έχει μέσα. Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε, πες μου τι γράφει και θα σου πω κι εγώ. Όσον αφορά τον τίτλο του βιβλίου, μην τον πάρεις στα σοβαρά».
            «Τι εννοείς;»
         «Δεν υπάρχουν είδη στη μαγεία. Μία είναι. Δεν μπορείς να πεις ότι ασχολείσαι με μαύρη, άσπρη ή πράσινη. Η μαγεία είναι πράξη. Και όπως μια ‘καλή’ πράξη μπορεί να έχει ‘κακό’ αποτέλεσμα, έτσι και με τη μαγεία».
            «Εννοείς ότι κάνοντας ‘κακό’ σε έναν ‘κακό’ άνθρωπο, κάνεις καλό στην κοινωνία».
            «Πάνω κάτω αυτό. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να ορίσει το καλό και το κακό, διότι κανείς δε γνωρίζει τον κύριο τελικό σκοπό».

google+1
     
Facebook
Twitter Κριτικές
Επόμενο κεφάλαιο

Το δεντρο του Άραϋ - Α: Κεφάλαιο 1Το δεντρο του Άραϋ - Α: Κεφάλαιο 2
Το δεντρο του Άραϋ - Α: Κεφάλαιο 3 Το δεντρο του Άραϋ - Α: Κεφάλαιο 4
Το δεντρο του Άραϋ - Α: Κεφάλαιο 5 Το δεντρο του Άραϋ - Α: Κεφάλαιο 6
Το δεντρο του Άραϋ - Α: Κεφάλαιο 7 Το δεντρο του Άραϋ - Α: Κεφάλαιο 8


Η ζωή μετά το θανατο
Για να κατεβάσετε το βιβλίο "Το δεντρο του Άραϋ" σε pdf και να το διαβάσετε σε κάποιο smart phone ή tablet, πατήστε εδώ .

Αποκλειστικά στα Public!

1 σχόλιο:

  1. Η ζωή και ο θάνατος: αλήθεια ή φαντασία;
    Τόποι φανταστικοί, συναισθήματα μυστήριο. Ενέργεια που ψάχνει μονοπάτι, ψυχές και αναμνήσεις.
    Εύχομαι οι λέξεις που όλα αυτά εκμυστηρεύονται να βρουν σελίδες να γραφτούν....Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή